تاریخ: ۱۸ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۳:۰۹
بازدید: ۹۶
کد خبر: ۳۰۹۹۷۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
نایب رییس انجمن فولاد آذربایجان؛

طراحی سناریو‌های غلط برای صنعت فولاد| افت و خیز قیمت دلار ربطی به قیمت داخلی فولاد ندارد

طراحی سناریو‌های غلط برای صنعت فولاد| افت و خیز قیمت دلار ربطی به قیمت داخلی فولاد ندارد
‌می‌متالز - یک سناریوی غلط برای صنعت فولاد ایران طراحی شده مبنی بر این که افت و خیز قیمت دلار بر روی صنایع معدنی تاثیرگذار است، درحالی که قیمت دلار نباید بر روی مصارف داخلی محصولات تاثیر گذارد.

به گزارش می‌متالز، چند سالی است یک سناریوی غلطی برای صنعت فولاد ایران طراحی شده مبنی بر این که افت و خیز قیمت دلار بر روی صنایع معدنی تاثیرگذار است. درحالی که اصلا اینگونه نیست و قیمت دلار نباید بر روی مصارف داخلی محصولات فولادی تاثیرگذار باشد. درواقع کسانی که چنین سناریویی را برای صنعت فولاد ما طرح ریزی کرده اند کاملا کار غیرکارشناسانه و غیر اصولی انجام داده اند که بر روی فولاد ایران تاثیرات منفی برجای گذاشته است.

سناریوی غلط برای صنعت فولاد ایران

حسین نایب درختان؛ مدیرعامل شرکت تولید کنندگان محصولات فولاد تبریز در خصوص تاثیر افت و خیز قیمت دلار بر روی محصولات فولادی بیان کرد: مگر ما برق، گاز، منابع انسانی و معادنمان را بر مبنای دلار محاسبه می‌کنیم که قیمت دلار بر روی قیمت فولاد تاثیر گذار باشد.

این یک سناریوی است که متاسفانه چند سالی است برای صنعت فولاد ایران طراحی شده است که سناریو غلطی هم است. زیرا قیمت فولاد اصلا به افت و خیز قیمت دلار ربط ندارد؛ بنابراین مصارف داخلی محصولات فولادی نباید به قیمت دلار بستگی داشته باشد

هیات مدیره آذر فولاد خاطر نشان کرد: این یک سناریوی است که متاسفانه چند سالی است برای صنعت فولاد ایران طراحی شده است که سناریو غلطی هم است. زیرا قیمت فولاد اصلا به افت و خیز قیمت دلار ربط ندارد؛ بنابراین مصارف داخلی محصولات فولادی نباید به قیمت دلار بستگی داشته باشد.

نایب درختان خاطر نشان کرد:، اما در بخش صادرات فولاد موارد مختلفی دخیل است که بر اساس همان‌ها قیمت فولاد محاسبه می‌شود. به عنوان مثال قیمت سنگ آهن باید مورد محاسبه قرار گیرد، سپس محصول نهایی شمش فولاد برآورد شود و در نهایت کارشناسان قیمت نهایی را تعیین کنند. این گونه معلوم می‌شود قیمت گذاری‌هایی که در داخل کشور توسط بورس کالا تعیین می‌شود آیا منصفانه است یا نه؟

مدیرعامل شرکت تولید کنندگان محصولات فولاد تبریز درباره قیمت گذاری دستوری فولاد بیان کر د: قیمت گذاری دستوری زمانی مثمر ثمر است که واحد‌های تولیدی از سنگ آهن گرفته تا شمش محصولات، را خود شان در بورس عرضه کنند که قیمت محصولات تولید شده از طریق مصرف، آب و برق و گازتوسط سازمان ص م ت معلوم می‌شود.

وی تاکید کرد: شرکت‌های تولید کننده فولاد گاز یارانه‌ای استفاده می‌کند، برق و آب یارانه‌ای استفاده می‌کند بنابراین موظف هستند محصولات خود را در بورس عرضه کنند. در نتیجه تا ۸۵ درصد تولید و بازدهی این‌ها به دست می‌آید و آن‌ها هم مجبور هستند محصولاتشان را در بورس و با قیمتی که وزارت صمت تعیین می‌کند توزیع کنند.

نایب درختان خاطر نشان کرد: در ایران گاز، برق و نیروی انسانی ارزان قیمتی در اختیار تولیدکنندگان محصولات معدنی وجود دارد؛ بنابراین شرکت‌های فولادی هم از این نیرو‌های ارزان قیمت استفاده می‌کنند که همه این‌ها در قیمت نهایی فولاد تاثیر گذار است. ولی این که برخی‌ها ادعا می‌کنند افت و خیز قیمت دلار بر روی قیمت فولادی که در داخل کشور خرید و فروش می‌شود اثر می‌گذارد کاملا ادعای کذبی است و این‌ها ساخته ذهن افرادی است که می‌خواهند از شرایط به وجود آمده به نفع خودشان استفاده کنند و به سود بالایی برسند.

وی اظهار داشت: قیمت دلار و بالا و پایین شدن نرخش در کنار سایر شرایط فقط می‌تواند در بخش صادرات فولاد تاثیرگذار باشد نه در بخش مصارف داخلی، بنابراین باید دست کسانی که به چنین ادعا‌های دامن می‌زنند تا بازار را بهم بریزند از دامن این صنعت و سایر صنایع معدنی کم شود.

منبع: تحلیل بازار

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده